Ajvar kyllingpai
Måtte skeie ut med noe som minnet om søtsmak, så viste det seg at resultatet ble ganske så bra og med ikke så mange karbene totalt.
3 kyllingbryst eller 2 kalkunfileter (ca 400 gram+)
6 egg
1 hel chilli - rød
200 gram fersk sjampignon
100 gram tyrkisk ajvar eller tilsvarende (det er her karbene ligger - så finn en med minst mulig. Min har 7,5 gram per 100 gram)
1 dl fløte
300 gram revet Jarlsberg
Salt og pepper
Del opp kyllingen i 1-2 cm store biter og brunes godt i pannen. Tilsett hakket sopp og chilli, og la det surre litt. Tilsett så ajvaren og skru av platen.
Rør sammen egg, fløte, salt og pepper.
Smør en form og hell eggestanden oppi, tilsett så kylling/ajvar blandingen. Strø på ost og stekes midt i ovnen på ca 150-175 grader i ca 20-25 minutter.
Spises lunken - da er smakene best. Og det beste av det hele - rundt 10-15 gram karber i hele retten, som holder fint til 2, og muligens til 3 også med litt salat ved siden av.
For de som ikke har spist ajvar - så er det altså en slags relish av paprika, chilli, aubergine, hvitløk, olje og eddik mm. Fås kjøpt i de fleste større matvarebutikker.
|