Vis enkelt innlegg
Gammel 28-11-09, 22:08   #6
mål:littavetmenneske
Medlem
 
mål:littavetmenneske sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: hus under hver busk
Innlegg: 63
mål:littavetmenneske er ny på veien

Sv: Ajvar kyllingpai

Takk for artig oppskrift.
Jeg ELSKER ajvar, og pleide i mine høykarbo-days å kjøpe det i internasjonale butikker. Veldig godt og er MYE billigere der enn i kjedebutikkene.
Etter at jeg begynte å telle karber har jeg laget min egen ajvar. Jeg griller en grønnsaksmiks (feks aubergine, paprika, hvitløk og chili) i ovnen til de er passe myke og har fått fin farge. Paprika og chili får fin smak om de blir ordentlig sorte, så det kan være en fordel å ta ut de andre grønnsakene en stund før paprikaen og chili. Dra skinnet av de brente pepperfruktene, og blitz hele herligheten med stavmixer eller i blender. Smak til med salt, pepper, sitron saft og evnt skall, hakket persille og evnt. kunstig søtning og mere chili. Bland i godt med extra virgin olivenolje, og hell på glass.

For å øke ajvarens holdbarhet kan du dekke overflaten i glasset med extra virgin olivenolje. Slik kommer det ikke luft til ajvaren, og den holder seg lenge i kjøleskap.

Gleder meg til å prøve ajvarpai, og håper noen prøver seg på å lage egen ajvar.

mål:littavetmenneske er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat