Sv: Ajvar kyllingpai
Takk for artig oppskrift.
Jeg ELSKER ajvar, og pleide i mine høykarbo-days å kjøpe det i internasjonale butikker. Veldig godt og er MYE billigere der enn i kjedebutikkene.
Etter at jeg begynte å telle karber har jeg laget min egen ajvar. Jeg griller en grønnsaksmiks (feks aubergine, paprika, hvitløk og chili) i ovnen til de er passe myke og har fått fin farge. Paprika og chili får fin smak om de blir ordentlig sorte, så det kan være en fordel å ta ut de andre grønnsakene en stund før paprikaen og chili. Dra skinnet av de brente pepperfruktene, og blitz hele herligheten med stavmixer eller i blender. Smak til med salt, pepper, sitron saft og evnt skall, hakket persille og evnt. kunstig søtning og mere chili. Bland i godt med extra virgin olivenolje, og hell på glass.
For å øke ajvarens holdbarhet kan du dekke overflaten i glasset med extra virgin olivenolje. Slik kommer det ikke luft til ajvaren, og den holder seg lenge i kjøleskap.
Gleder meg til å prøve ajvarpai, og håper noen prøver seg på å lage egen ajvar.
|