Sv: Ajvar kyllingpai
Fant også dette, ligner det??
2 auberginer (ca. 600 g)
5 røde paprika (ca. 750 g)
1 lite fedd knust hvitløk
2 ss olivenolje
4 ss yoghurt
2 ss sitronsaft
1½ ts grovt salt
nykvernet pepper
3 begre Apetina Fetasnack med Soltørkede tomater.
Steketid: Ca. 1 time ved 200°C.
Prikk auberginene med en gaffel og stek de midt i ovnen på en plate med stekepapir - til de er bløte. Fjern frøene og stilkene fra paprikaene og halver de. Legg de på en stekeplate med aluminiumsfolie og grill de i ovnsgrillen, til skallet blir sort. La de avkjøle seg. Halvér auberginene og skrap kjøttet ut i en skål. Mos det grovt med en gaffel. Pell skinnet av de bakte paprikaene. Blend paprikaene med en stavmixer. Bland de to mosene og tilsett hvitløk, yoghurt, sitronsaft, salt og pepper. Smak til. Fjerne stenene fra olivenene og blend sammen med osten til en meget grov mos. Anrett ajvardippen på et flatt fat og dryss med ost.
Tips: Server f.eks. til salat med andebryst og auberginer. Ajvar kan kjøpes på glass hos spesialkjøpmenn i en søt og en sterk versjon. Til denne retten brukes den søte. Ajvar-dipp kan brukes som dipp til brød og snack, som salattilbehør eller som tilbehør til grillet kjøtt, f.eks lam.
__________________
Æ står han a! ♥
|