Sv: Nannahs julemat m tradisjon 3. Plukksylte
Opprinnelig lagt inn av Nannah, her.
Godt og lettlaget pålegg til julfrokosten
2 store, ferske svineknoker.
krydder.
Legg knokene i en stor kjele.Med lettsaltet vann.
Kok dem på lav varme til kjøttet slipper bena.
Rens og kutt kjøtt og fett i småbiter mens kjøttet enda er varmt.
Dette er viktig for å få den til å henge sammen! Putt kjøttet i en bolle.Og ha på litt pepper og fex allehånde. Når bollen er full plasserer du en talerken oppi og legger noe tungt på toppen så du får press på sylta.
La den stå kaldt et døgn lr to før den skjæres i skiver og nytes med sennep og sylteagurk.
Nå fikk jeg assoiasjoner til barndommen, min mor lagde alltid sylte på denne måten og jeg synes det var veldig gøy å være med å lage den, godt var det også.
__________________

Martina
|