Sv: Hva er viktigst?
Hei,
Husk at når du kjører egenkomponert lavkarbo så er det du som er eksperten på ditt eget kosthold og vanskelig for andre å gi råd.
Lavkarbo er en samlebetegnelse på karbo reduserte kosthold fra tilnærmet null til 150 kh pr dag.
Mange med et ketogent kosthold har en tommelfinger regel om at matvaren bør ha mindre enn 5 g kh pr 100 g vare, unntak er jo varer som man bruker ytterst liten mengde av som for eksempel hvitløk.
For de aller, aller fleste så prøver man som best det er å unngå varer som inneholder sukker/glukose. Etter hvert som man får mer kunnskap om hva ulike matvarer så ser jeg at flere og flere etter hvert kutter konsekvent varer som ikke er bra for kroppen.
Mange velger lavkarbo for å holde blodsukkeret stabilt og derfor unngår i størst grad farse produkter og holder seg til reine kjøttprodukter.
Mange vier i begynnelsen for å få inn hvor mye kh det er i de ulike matvarene, enkelte noterer ned på en huskelapp hvor mye det er i det de normalt spiser. Det tar ikke lange tida før du får det inn i fingrene og slipper og veie.
Husk at kunstig søtningsmidler kan trigge søthungeren i tillegg til at det kan være en partystopper.
Nøtter inneholder forholdsvis mye kh og bør begrenses i tillegg til at de også kan være en partystopper.
Husk at pålegg som makrell i tomat, leverpostei og tubeost kan innholde en del kh. For noen så kan tomat være en partystopper.
Melk er ikke lavkarbovennlig.
|