Vis enkelt innlegg
Gammel 25-01-10, 22:28   #1
ingunnsj
Juniormedlem
 
ingunnsj sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2010
Hvor: Oslo
Alder: 41
Innlegg: 10
ingunnsj er på en erverdig vei

Oppskrifter med gresskar

Hoppla folkens!

Jeg er litt nysgjerrig på gresskar, noen som kan noe om det? Er det godt? Hva passer det til? Fant disse to oppskriftene på aperitif.no, er de brukanes?

Kalkunfilet med bakt gresskarAntall porsjoner:
6
Ingredienser:
1 stk. kalkunfilet, ca. 1½ kg
2 ts salt
1 ts pepper
2 stk. små gresskar
1 stk. rød chili
1 stk. tomat
1 stk. brokkoli
1 ss smør
1 ts liten honning

Drikkeforslag:
Marqués de Vitoria Crianza 2005, kr 128.00 (7041 - basisutvalg (fullsortiment)) eller
Catarina 2005, kr 109.90 (41778 - bestillingsutvalg)


Fremgangsmåte:
Gni inn kalkunfileten med salt og pepper. Stek det i ovn ved 180 °C i ca. 50 minutter. Hul ut gresskar og kok ca. 500 g i 20 minutter til de er møre. Mos den kokte gresskaren med en mikser eller gaffel og tilsett honning og smør. Smak til med salt og pepper. Bakt gresskar:
Skjær resten av gresskaret i skiver (3 x 3 cm), legg på en tynn skive med tomat, et lite dryss kardemomme og tynne ringer med rød chili. Legg alt i en ildfast form, hell over litt olivenolje og dryss over salt og nykvernet pepper. Bak i ovn på 200°C i ca. 15 minutter.

Server kalkunfileten med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré. Ønskes det saus til retten foreslår vi en sjysaus smakt til med litt soyasaus og smør.
I stedet for gresskarpuré kan det passe godt med en potetpuré.


Innsendt av: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Foto: Astrid Hals
Skriv ut denne oppskriftenLegg til i din kokebok Tips en venn!
Send


Flere oppskrifter med fisk og gresskar Småretter med gresskar
Fenalårrull med gresskarAntall porsjoner:
4
Ingredienser:
200 g fenalår i tynne skiver
150 g gresskar
1 fedd hvitløk
½ rød chili
2 ss olivenolje
50 g ruccula

Drikkeforslag:
Montresor Soave Classico 2008, kr 114.90 (10323 - basisutvalg (distriktsortiment))


Fremgangsmåte:
Skrell/rens gresskaret og skjær i små terninger. Varm oljen med hvitløk og chili i en tykkbunnet panne.
La steke et par minutter og tilsett så gresskaret og la så steke i ytterligere 10 minutter, eller til gresskaret er helt mykt. Mos så det hele.
Lag en flate med fenalårskivene og smør gresskarmosen over.
Legg over litt ruccolasalat og rull sammen fenalåret og skjær i biter på ca. 3 centimeter.
Serveres med sitron.
En delikat rett til både tapas og forrett, eller bare når du vil unne deg noe godt.


Det ser innmari godt ut altså! Og det ser ikke ut til at karbinnholdet er så aller verst heller... Er ute etter noen andre grønnsaker enn blomkål og brokkoli, blir litt lei etterhvert...

__________________


ingunnsj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat