Vis enkelt innlegg
Gammel 27-01-10, 10:32   #1
Victory
Seniormedlem
 
Victory sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2010
Alder: 47
Innlegg: 2.318
Victory er virkelig snillVictory er virkelig snillVictory er virkelig snillVictory er virkelig snill

Ostebrød med gressløk - Hva kan erstatte melet her?

Hei!

Jeg fant denne oppskriften, og det ser helt nydelig ut. Desverre er det en "vanlig" oppskrift som inneholder hvetemel. Er det noen som kan ha en ide om hva man kan erstatte dette med? Kruskakli..fiberhusk..? Evt mengder av dette?

250 g (4dl hvetemel)
2ts bakepulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
3 ss smør
125 g revet ost
en liten bunt gressløk
1 egg
1 ts dijonsennep
1,5 dl melk. (Byttes med fløte blandet med vann, sojamelk evt..)

Slik gjør du:
Still stekeovnen på 200 grader
Pensle stekebrettet med litt margarin

Ha mel, bakepulver, salt og pepper i den store rørebollen. Skjær smøret i biter og ha det i bollen, smuldre smøret i melet.

Grovriv osten og klipp gressløken i små biter. Tilsett ost og ca 4 ss av gressløken og bland det sammen.

Visp egget med en gaffel i tallerkenen og ha alt unntatt ca 2 teskjeer av egget oppi melblandingen.

Tilsett sennepen og rør inn melken litt etter litt til du har fått en myk men ikke klissete deig.

Strø litt mel på benken og tøm deigen ut. Elt den glatt og klapp den til en flat sirkel, ca 18 cm i diameter.

Skjær sirkelen i 6 snipper og legg den på stekebrettet med litt avstand imellom

Pensle brødene med resten av egget.

Stek dem midt i ovnen i 15 minutter til de har hevet seg fint og blitt gyldne.

Victory er avlogget   Min kostholdsfilosofi: South Beach - og hardt fokus på trening. Svar med sitat