Sv: Finello Light; ost som smelter fint
Opprinnelig lagt inn av Carisma, her.
Jeg mener det blir feil å anbefale denne til bruk så lenge man er på et lavkarbokosthold av flere grunner. For det første er jo som nevnt poteter og potetprodukter blandt de verste typene av karbo. For det andre blir det fort til at man slipper opp litt her og litt der, og plutselig ligger man høyt over karbeantallet man skal. Spesielt for nye er det fort gjort å tillate for mange enkle løsninger. Noen av oss syns det er lettere å leve lavkarbo når vi er strikte 
Dette kommer helt an på hva slags lavkarbokosthold man er på. Er man på Optimal ernæring/ eller bedre uten brød er stivelse tillatt så lenge man holder seg innenfor karbgrensene (stivelse er forresten i følge kvasniewski foretrukket fremfor fruktsukker og sukker). Fedon har også flere ganger sagt at en ørliten mengde stivelse til jevning av sauser etc, er helt ok. Han har i tillegg vanlig hvetemel i afroditebrødet.
Såvidt jeg kan se så er denne tråden postet i South Beach forumet. Nå er ikke jeg noen ekspert på akkurat denne filosofien, men såvidt jeg kan se, regnes ikke fint mel som ok, uansett hvilken fase du måtte være i. Da kan jeg skjønne at noen reagerer på at denne osten anbefales.
Nå er allikevel 3 gram karbohydrat pr 100 gram en forsvinnende liten mengde (forutsatt at du ikke er på ketogen diett), og folk må klare å gjøre seg opp en mening selv om det er lurt å spise denne eller ikke.
|