Vis enkelt innlegg
Gammel 28-01-10, 22:10   #1
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Besan-mel (aka Gram)

Jeg har en ganske god kokebok om middelhavsmat, og i kapittelet om Tyrkia kom jeg over noe interessant. Der stod det at Besan mel bruktes mye i stedet for hvetemel; i sauser, bakverk og ikke minst frityrrøre. Søkte på Besan og fikk opp dette:

Sitat:

Besan / Gram / kikerter
Besan, også kalt Gram, kommer opprinnelig fra Øst-India, og er et proteinrikt mel av kikerter. Melet er blekgult i fargen og har en noe sterk smak. Det er glutenfritt. Kan brukes i all baking, til pasta og i sauser. Fåes i asiatiske forretninger.




Noen som kjenner til dette?
Siden kikerter har mye lavere GI enn hvete så kanskje det kan brukes å f.eks jevne med?

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat