Sv: Kvifor treng ein magneisum på lavkarbo-kost?
Jeg pleier å si at du generelt trenger mindre kosttilskudd jo mer strikt lavkarbo du lever, ikke motsatt. Det er en misforståelse at man mister viktige vitaminer og mineraler når man kutter ut karbohydrater - ei heller gjennom urinen, utenom kanskje de første par dagene. Det er først og fremst insulin som ødelegger den naturlige balansen. Mennesket er perfekt tilpasset animalsk føde, og animalsk føde har perfekte mengder vitaminer og mineraler for oss.
MEN - akkurat magnesium er i en klasse for seg når det gjelder mineraler, spesielt i dagens samfunn. Mer enn 300 enzymer i kroppen benytter magnesium til sine særegne funksjoner. Magnesium hjelper til å holde blodtrykket nede, gjør blodårene smidige, bygger skjelettstruktur, er betennelsesdempende, osv osv. Listen er nesten uendelig. Og vi får i oss alt for lite av det.
Grunnen til at så mange mangler magnesium, er antageligvis todelt. For det første er det ingen matvarer som inneholder betydelige mengder av stoffet, og som følge av punkt en, er det ingen matvareprodusenter som fremhever magnesium som noe viktig. C-vitamin, derimot wohooo 
Om jeg skulle tatt ett eneste kosttilskudd (hvilket jeg ikke gjør), så hadde det vært magnesium.
|