Sv: Bloggpost, mener Lavkarbo er feil
Opprinnelig lagt inn av svar, her.
Kort innpå, hvordan kan man vite hvilke typer fett som er trans fet eller ikke?
Så vidt jeg har forstått er olivenolje bra så lenge man ikke varmebehandler det, og rapsolje skal så vidt jeg ahr forstått også være ok.
Nå vet jeg ikke hvor mye du har satt deg inn i lavkarbo, men hold deg langt unna margarin! Margarin er laget av masse rare ting som bensin og blekemiddel. Produsentene sier stolt at margarinet ikke inneholder transfett lenger, men de sier ingenting om hva som skjer når det varmebehandles. Gå for meierismør i stedet! Naturlig og sunt!
Kaldpresset olivenolje og de fleste andre kaldpressede oljer er OK, men noen av dem har for mye omega-6 i forhold til omega-3. Og det er veldig få oljer som tåler varmebehandling uten å bli til transfett. Cocosa (extra virgin kokosolje) tåler også varmebehandling. Jeg kan anbefale Cocosa. Mmm! Helsekostene pleier å føre Cocosa - både med og uten smak. Jeg foretrekker den med smak. Av og til spiser jeg den som den er for å få opp fettandelen i måltidet.
En liste over gode og dårlige oljer.
__________________
 -smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!
Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
|