Vis enkelt innlegg
Gammel 09-02-10, 19:25   #1
Liza EE
Juniormedlem
 
Medlem siden: Feb 2010
Hvor: Bergen
Innlegg: 22
Liza EE er på en erverdig vei
Question

Svensk vs Norsk Lavkarbo

Jeg har lest meg litt opp på svenske lavkarbosider, bla Annica Dahlqvist, og der sier de at melkeprodukter er tillatt, se under:
( fil =syrnet melk, keso= cottagecheese, grädde=fløte)
LCHF

Du kan äta:


Mjölkprodukter. Exempelvis mjölk, fil, creme fraiche, yoghurt, keso och grädde. Ost går alldeles utmärkt att äta. Välj så feta produkter som möjligt och håll koll på så de inte är sockrade.
Smör. Det skall vara riktigt smör och inget margarin! Margarin är kemiskt framställt.
Ägg. Ägg har lågt innehåll av kolhydrater men innehåller desto mer fett och protein. Alla former går bra, kokt som stekt.
Fisk. Försök att äta så fet fisk som möjligt. Här finns rikligt med protein och nyttigt fett som exempelvis omega-3.
Skaldjur. Gott och nyttigt!
Kött. Alla typer av kött går bra; fläsk, lamm, nöt osv.
Charkprodukter. Hålla bara koll på så de inte innehåller allt för mycket kolhydrater.
Fågel. Kyckling och kalkon passar bra i en LCHF kost.
Linfrö.
Kål. Här finns mycket att välja på; vitkål, brunkål, grönkål, brysselkål osv. Bra som ersättning till potatis.
Grönsaker som växer ovan jord. Exempelvis sparris, broccoli, squash och spenat.
Alla sorter av grönsallad går bra.
Lök och tomat. Innehåller något mer kolhydrater men fungerar bra.
Såser. Gör så feta och goda såser som möjligt. Såsen är oftast den som ger LCHF kosten det lilla extra i smakväg. Håll lite koll på andelen kolhydrater då du köper färdiga såser.

Norsk Lavkarbo sier at melkeprodukter skal man holde seg unna.. Så hva er riktig?

Liza EE er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat