Vis enkelt innlegg
Gammel 10-02-10, 13:29   #9
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 46
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Diabetes1 - lavkarbo

Opprinnelig lagt inn av Kitt, her.

Lavkarbo er i hvert fall opp til 72karber.

På Fedon ligger man gjerne helt opp til 150 gr kh om dagen, og det er fortsatt godt innenfor lavkarbobegrepet, men da har GI/GB mer å si, altså hvilken glykemisk belastning en matvare har på deg.
F.eks så har linser og bønner et relativt høyt kh-innhold, men det har langt mindre påvirkning på blodsukkeret enn en annen vare med tilsvarende kh-innhold, da det handler om type karbohydrater. Enkle sukkertyper (monosakarider; druesukker og fruktsukker) gir raskere blodsukkerstigning da det ikke trenges å spaltes i kroppen, disakkarider er også relativt enkle (melkesukker, sukker), mens polysakkarider er den lengste kjeden, og er den som brytes ned mest langsomt, og den man finner i f.eks grønnsaker og belgefrukt.
Nå ble det kanskje litt avansert her, men poenget mitt er at lavkarbo ikke bare handler om antall karbohydrater, men også hvor de kommer fra.

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat