Sv: Diabetes1 - lavkarbo
Opprinnelig lagt inn av Kitt, her.
Lavkarbo er i hvert fall opp til 72karber.
På Fedon ligger man gjerne helt opp til 150 gr kh om dagen, og det er fortsatt godt innenfor lavkarbobegrepet, men da har GI/GB mer å si, altså hvilken glykemisk belastning en matvare har på deg.
F.eks så har linser og bønner et relativt høyt kh-innhold, men det har langt mindre påvirkning på blodsukkeret enn en annen vare med tilsvarende kh-innhold, da det handler om type karbohydrater. Enkle sukkertyper (monosakarider; druesukker og fruktsukker) gir raskere blodsukkerstigning da det ikke trenges å spaltes i kroppen, disakkarider er også relativt enkle (melkesukker, sukker), mens polysakkarider er den lengste kjeden, og er den som brytes ned mest langsomt, og den man finner i f.eks grønnsaker og belgefrukt.
Nå ble det kanskje litt avansert her, men poenget mitt er at lavkarbo ikke bare handler om antall karbohydrater, men også hvor de kommer fra.
__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski
Siste rest, nytt forsøk:

Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
|