Vis enkelt innlegg
Gammel 14-02-10, 16:43   #1
Idamor
Medlem
 
Idamor sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Eidsvoll
Alder: 40
Innlegg: 200
Idamor er på en erverdig vei

Endre blomkålpudding/grateng

Min bestemor har i alle år laget en blomkålpudding/grateng som er sinnsykt god. Og den hadde passet ypperlig inn i lavkarbo. Problemet er bare at det er både hvetemel og melk i den.

Slik lager vi den normalt:
Koker blomkålhodet knapt mør, tømmer av vannet og lar den avkjøles.
Lager hvit saus av smør, mel, melk + salt og pepper.
Lar sausen avkjøles. Blander inn 3-4 eggeplommer.
Stivpisker eggehviten, og vender den inn.

Smører en ildfast form, nedi med blomkålhodet, heller sausblandingen over. Lokk på, og i ovnen ca 1 time på 180 grader.
Serveres med sprøstekt bacon, poteter og meierismør.

Hvordan skal jeg gjøre for å få laget den sausen uten mel og melk? Prøvd å søke, men har liksom ikke funnet noe særlig.

__________________
Gravid som prøver å komme tilbake til lavkarbo...
Idamor er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat