Endre blomkålpudding/grateng
Min bestemor har i alle år laget en blomkålpudding/grateng som er sinnsykt god. Og den hadde passet ypperlig inn i lavkarbo. Problemet er bare at det er både hvetemel og melk i den.
Slik lager vi den normalt:
Koker blomkålhodet knapt mør, tømmer av vannet og lar den avkjøles.
Lager hvit saus av smør, mel, melk + salt og pepper.
Lar sausen avkjøles. Blander inn 3-4 eggeplommer.
Stivpisker eggehviten, og vender den inn.
Smører en ildfast form, nedi med blomkålhodet, heller sausblandingen over. Lokk på, og i ovnen ca 1 time på 180 grader.
Serveres med sprøstekt bacon, poteter og meierismør.
Hvordan skal jeg gjøre for å få laget den sausen uten mel og melk? Prøvd å søke, men har liksom ikke funnet noe særlig.
__________________
Gravid som prøver å komme tilbake til lavkarbo...
|