Vis enkelt innlegg
Gammel 19-10-04, 15:06   #1
Marianne
Livsdesigner
 
Marianne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Hvor: Østlandet
Innlegg: 4.596
Marianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastisk
Thumbs up

Hvetemelerstatning

Hvetemelerstatning

Hvetemel kan erstattes med:
1/3 soyamel, 1/3 finmalte mandler og 1/3 fint sammalt speltmel.

Til gjærdeig må glutenmel tilsettes i tillegg for at deigen skal heve seg.
Lag en blanding etter forholdet 300 g soyamel, 300 g malte mandler, 300 g sammalt fin spelt og 100 g glutenmel.
Oppbevar blandingen kjølig, mørkt og tørt så unngår du at mandlene harskner. Husk også at speltmel suger opp mer væske enn hvetemel, og det kan derfor være nødvendig å øke væskemengden litt.
Alle melvariantene kan kjøpes i helsekostbutikkene og i de store dagligvarekjedene.

Dette er fra utklippet mitt med alle de gode Fedon-kakene jeg holder på å legge inn.
til Fedon

__________________
Marianne

I expand my life to include the possibilities of miracles!
Marianne er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg m/egne tilpasninger Svar med sitat