Coleslaw - tilbehør til middag/kjøtt
Coleslaw er en amerikansk type italiensk salat. Den er litt syrlig og smaker nydelig til røkt mat.
Jeg legger inn to oppskrifter her - min variant og en "ordentlig" en hentet fra nrk.no:
NRK sin:
1 liter revet kål
1 revet gulrot
2 ss finhakket sjalottløk
1 1/2 dl majones
1/2 dl melk eller matfløte
1 1/2 ss eddik
2 1/2 ss sitronsaft
3 ss sukker
Riv og bland!
Min sin:
1 liter revet kål
2 revet gulrot
2 -3 ss revet løk
1 1/2 dl majones
1/2 dl rømme
1 1/2 ss eddik
2 1/2 ss sitronsaft
1-3 ss fransk sennep
Maldoon-salt
kvernet pepper ( en del - det synes i allefall jeg er godt!)
Riv, miks og bland. Den har godt av å stå å trekke en stund, men den må ikke hvis du har dårlig tid.
__________________
Klem fra Magda 

|