Vis enkelt innlegg
Gammel 04-03-10, 16:49   #11
Vettel
Seniormedlem
 
Vettel sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Fra Oslo, men bor i Gøteborg for tiden.
Innlegg: 1.333
Vettel er virkelig snillVettel er virkelig snillVettel er virkelig snillVettel er virkelig snill

Sv: PCOS og ultralyd

Opprinnelig lagt inn av Kitt, her.

Som sagt er jeg sykepleier og har selv brukt metformin i mange år. Ingen leger jeg har snakket med, har noen gang advart meg mot å bruke det, hverken fastlegene, diabeteslegen min eller kollegar.
Brukt som eneste antidiabetika er metformin totalt ufarlig og kan ikke gi hverken ketoacidose eller hypoglykemi.

Vil tro at innen din manns fagfelt, er ikke metformin det medikamentet han har mest med å gjøre. Han ser det vel bare de ytterst få gangene det har blitt feil brukt eller misbrukt!

I Norge er metformin et annerkjent legemiddel brukt både mot diabetes og insulinresistens og det er ingen grunn til å advare mer mot bruken av metformin enn mot noen andre legemidler. Så fremt det er brukt riktig, så klart! Men det gjelder jo alle legemidler, selv en "uskyldig" paracet!

Absolutt! Han liker å tro han vet mye, men ikke riktig alt. Er jo en grunn til at det finnes ulike spesialister.

Spurten mannen i mail, dette svarte han: Jo Metformin kan orsaka Laktatacidos som är ganska farligt...

Så medlet används bara av de som ha typ 2 diabetes (vilket är ju insulinresistens i merparten) och som inte ha några njurbesvär. Läste igår att det var det enda medlet för detta tillståndet där det var visad en ökad överlevnad jamförd med andra mediciner, det är nog därför den ha ökad och blivit en "mode" bland internmedicinare.

För PCO vet jag inte, skall fråga en gynekolog nästa gång jag ser en... har själv inte stött på någon patient som ta medlet för detta ändamålet iaf.
Som PCO patient ha man ju inte nödvändigvis problem med glucoseomsättning och insulinnivå så jag vet inte.... Ingår inte i "indikationer" för läkemedlet, så det är så kallad "off label" prescription.

Kolla upp det och maila dig )

__________________
FAILURE IS NOT AN OPTION!



Vettel er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Less carbs, better carbs. Svar med sitat