Tråd: Kveitesuppe
Vis enkelt innlegg
Gammel 07-03-10, 19:31   #1
Kanutten
Seniormedlem
 
Kanutten sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
Kanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastisk

Kveitesuppe

Noen har lapskaus som "nasjonalmiddag", andre har karbonader på brødskive med bruna løk til. På Senja,, kveitekommunen over alle kveitekommuner (hvor jeg har bodd i maaange år) er det kveitesuppa som rår! Og den er knallgo!

1 kveitehode
200 g kveitefilét
1/2 rotselleri
2 persillerøtter
2 gulrøtter
1 purre
1,5 l vann
1 dl rømme
1 dl fløte
2 ss gressløk
2 ss persille

Rens grønnsakene og skjær dem i strimler. Kok opp kveitehodet, skum godt og la det trekke ca 20 minutter. Ta hodet forsiktig opp og plukk løs fiskekjøttet.

Skjær kveitefileten i biter og la disse trekke i fiskekrafta. Ta dem opp. Sil krafta. Kok grønnsakene passelig møre i fiskekrafta, legg de så opp. Visp inn fløte og rømme i krafta. Legg ingrediensene tilbake i suppen.

__________________
Æ står han a!
Kanutten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥ Svar med sitat