Vis enkelt innlegg
Gammel 11-03-10, 13:52   #3
Cherry
Seniormedlem
 
Cherry sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.828
Cherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt av

Sv: hvordan tilberede lammenyrer?

Hmmm...er det lov å si "løft opp posen og kast den i søpla". Å fyamei altså

Ingredienser

125 g mesclun eller annen blandet salat, renset
3 ss olivenolje
3 hvitløkfedd, finhakket
600 g lammenyrer, halvert, renset og grovhakket
¾ dl tørr sherry
4-5 ts ripsgelé
salt
nykvernet pepper
Tilberedning
Legg salatbladene i en haug midt på 4 store middagstallerkener.
Varm oljen i en stor tykkbunnet stekepanne over svak varme. Tilsett hvitløken og surr den i 2 minutter. Løken må ikke få farge. Skru varmen opp, tilsett nyrene og fres dem til de så vidt har fått stekeskorpe, 2-3 minutter. Rist pannen hele tiden.
Legg nyrene over på et varmt serveringsfat med hullsleiv og hold dem varme.
Sett pannen over sterk varme og kok den ut med sherryen. Tilsett geleen, skru varmen ned og knus geleen med baksiden av en skje til den smelter. Smak sjyen til med salt og pepper.
Legg nyrene på salatbladene og hell sjyen over det hele. Server straks.

Spis

Cherry er avlogget   Min kostholdsfilosofi: A little bit of this, a little bit of that Svar med sitat