"Slik blir brokkoli godt"
Slik blir brokkoli godt, sier de på dagbladet. Som om brokkoli smaker sagflis fra før av liksom. Vet ikke helt, jeg foretrekker å steke den naturell jeg, men for de spesielt interesserte er det oppskrifter å få 
Bokkoli med sitron
INGREDIENSER
1 stk brokkoli
skall fra en halv sitron
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
4 ss olje
1 ss sitronsaft
salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
Del opp brokkolien i små buketter.
Stek, bak (20-30 minutter på 180 grader) eller kok/damp (i ca 10 minutter) brokkolien.
Finhakk sjalottløk og stek den blank i olje. Stek med i ett minutt. Ha løkblandingen, brokkoli, sitronskall, sitronsaft og olje i en bolle. Vend godt rundt og smak til med salt og pepper.?
Brokkoli med parmesan
INGREDIENSER
1 stk brokkoli
50 g parmesan
1 fedd hvitløk
5 ss olje
2 ss sitronsaft
FREMGANGSMÅTE
Del brokkolien i bitte små buketter.
Stek, bak (20-30 minutter på 180 grader) eller kok/damp (i ca 10 minutter) brokkolien.
Legg brokkolien på et fat eller dyp tallerken. Bland sammen olje, sitronsaft og hvitløk (du kan også ha i litt sennep). Bland god.
Skjær skav av osten med en potetskreller. Hell over dressingen.
Brokkoli med stekte mandler
INGREDIENSER
1 stk brokkoli
50 g mandler i flak
0,5 stk fennikel
1 stk gulrot
5 ss olje
1 ss sitronsaft
salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
Del brokkolien i bitte små buketter, fenikkelen i biter og gulroten i skiver.
Stek, bak (20-30 minutter på 180 grader) eller kok/damp (i ca 10 minutter) brokkolien sammen med fennikel og gulrot.
Stek mandelflakene sprø i olje på middels varme (de må ikke brenne seg). Bland sammen brokkoli, fennikel, gulrot og mandelflak i en bolle. Hell over olje og sitronsaft. Bland godt og smak til med salt og pepper.
|