Vis enkelt innlegg
Gammel 16-03-10, 13:09   #1
Cherry
Seniormedlem
 
Cherry sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.828
Cherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt av

"Slik blir brokkoli godt"

Slik blir brokkoli godt, sier de på dagbladet. Som om brokkoli smaker sagflis fra før av liksom. Vet ikke helt, jeg foretrekker å steke den naturell jeg, men for de spesielt interesserte er det oppskrifter å få

Bokkoli med sitron
INGREDIENSER


1 stk brokkoli
skall fra en halv sitron
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
4 ss olje
1 ss sitronsaft
salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

Del opp brokkolien i små buketter.
Stek, bak (20-30 minutter på 180 grader) eller kok/damp (i ca 10 minutter) brokkolien.
Finhakk sjalottløk og stek den blank i olje. Stek med i ett minutt. Ha løkblandingen, brokkoli, sitronskall, sitronsaft og olje i en bolle. Vend godt rundt og smak til med salt og pepper.?

Brokkoli med parmesan
INGREDIENSER


1 stk brokkoli
50 g parmesan
1 fedd hvitløk
5 ss olje
2 ss sitronsaft


FREMGANGSMÅTE

Del brokkolien i bitte små buketter.
Stek, bak (20-30 minutter på 180 grader) eller kok/damp (i ca 10 minutter) brokkolien.
Legg brokkolien på et fat eller dyp tallerken. Bland sammen olje, sitronsaft og hvitløk (du kan også ha i litt sennep). Bland god.
Skjær skav av osten med en potetskreller. Hell over dressingen.

Brokkoli med stekte mandler
INGREDIENSER


1 stk brokkoli
50 g mandler i flak
0,5 stk fennikel
1 stk gulrot
5 ss olje
1 ss sitronsaft
salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

Del brokkolien i bitte små buketter, fenikkelen i biter og gulroten i skiver.
Stek, bak (20-30 minutter på 180 grader) eller kok/damp (i ca 10 minutter) brokkolien sammen med fennikel og gulrot.
Stek mandelflakene sprø i olje på middels varme (de må ikke brenne seg). Bland sammen brokkoli, fennikel, gulrot og mandelflak i en bolle. Hell over olje og sitronsaft. Bland godt og smak til med salt og pepper.

Cherry er avlogget   Min kostholdsfilosofi: A little bit of this, a little bit of that Svar med sitat