Sveitserform
Jeg fant en oppskrift i en gammel kokebok og med en liten vri, ble den svært så lavkarbovennelig!
Sveitserform
4-6 pers
750g kjøttdeig
150g hakket kokt skinke
200g løk
150g fløte
2 egg
200g sveitserost, revet
Krydder etter smak, gjerne en bunt persille og litt hvitløk
Jeg satt bollen på vekten og hadde alt oppi. Eltet noen minutter.
Så smurte jeg en ildfast form med litt smør og la kjøttdeig og ost lagvis, avsluttet med ost på toppen.
Stekes på 200 grader 45- 60 min.
Jeg hadde en stor flatbunnet form, da holdt det med 45 min.
Totalt 24 karber
Pr 100g ferdig mat:
Karber: 1,5
Fett: 15
Protein: 15
Kcal: 197
Serveres med det man måtte ønske, gjerne en litt het blomkålmos!
|