Vis enkelt innlegg
Gammel 29-03-10, 07:21   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Sjokolade-delice

Kom over denne oppskriften på www.sukrin.no, og måtte selvfølgelig prøve den.. og den smakte syyykt godt

Sjokolade-delice

Dette er en bløt og fløyelsmyk kake som smelter på tungen.


Ingredienser:
150 g sjokolade med 70% kakao
70 g smør/Cocosa Pure
6 eggeplommer
50 g Sukrin
6 eggehviter
60 g Sukrin


Slik gjør du:
Hakk sjokoladen i biter.
Smelt smøret og hell den over sjokoladen mens du rører til det smelter (om ikke alt blir smeltet, kan du varme det over vannbad).
Pisk eggeplommer og Sukrin til eggedosis.
Pisk eggehviter og Sukrin til stiv marengs.
Vend inn eggedosisen med sjokoladen.
Vend så inn marengsen forsiktig med en slikkepott.
Hell i store muffinsformer eller ildfaste former som rommer minst 1 dl. Fyll opp slik at kaken blir ca 2-3cm tykk, og stek 20-25 minutter ved 100 grader.
Serveres romtemperert, men er også veldig gode dagen etter (i kjøleskap).



Jeg brukte den mørke sjokoladen til sukkerfritt.no. Jeg lagde de i store muffinsformer, og fikk 17 stykker.. Det vil si 0,4 karbo pr stykk.

Neste gang skal jeg ta en klatt vaniljekrem på dem også.. tror det blir himmelsk godt

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat