Vis enkelt innlegg
Gammel 30-03-10, 00:09   #16
Supera
Seniormedlem
 
Supera sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Moi
Alder: 41
Innlegg: 4.053
Supera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastisk

Sv: Wenche Frølich i dagens Dagbladet.

Å herrejemini. For noen tullesvar hun gir!

Fedon skriver i sin bok at de serverer brød på restaurantene fordi man da blir mere sulten. Stemmer dette ?
Nei du blir faktisk mett av brød, Vet ikke hvilken restaurant Lindberg går på og hva slags brød han får. Ikke vanlig norsk brød iallefall
(Javel? Jeg har spist KUN grovt brød (var tom for pålegg jeg likte), og endte opp med å spise nesten ett halvt brød og var ikke mye mettere akkurat)

Jeg lurer på om det er skadelig å spise mye brød. Er veldig glad i brød,spiser ca. 1/2 brød om dagen. Kan dette være skadelig?
Jeg spiser et halvt brød selv om dagen jeg. Føler meg i utnmerket form
(vi gir blaffen i hennes personlige opplevelse, han spurte om det KAN være skadelig)

Hvordan får jeg vekk søthunger?Hvis jeg spiser sunt (masse grønnsaker o.l.) får jeg veldig ofte lyst på noe søtt.
Det er bare å holde ut. Vi har det slik i perioder de fleste av oss. Men det er bare å fortelle seg selv at man ikke vil ha det. Ingen lett sak å overtale seg selv!!!
(hehehehe. Sucker. Hun skulle virkelig ha prøvd lavkarbo )

Jeg har prøvd å følge Fedons prinsipper nå i en måned. Jeg har ligget unna bl.a.hvetemel,pasta,poteter,brus,sjokolade,søtsake r.
Dette har ikke gitt et eneste gram utslag på vekta. Hvorfor det ?

Den er vel ikke så effektiv som det sies kanskje.
Senk fett og spis grovt brød og potetter kanskje det hjelper bedre.

(Håhå, hun har virkelig noe imot lavkarbo)

Det er et vitenskapelig bevist faktum at matvarer med mye karbohydrater (brød, ris, pasta og poteter) omdannes til sukker når det kommer i kroppen. Dette sukkeret gir en ugunstig blodsukkerstigning. Noen reagerer særdeles negativt på slike blodsukkerstigninger, og man kan i verste fall pådra seg diabetes.

Før hadde jeg og min familie et tradisjonelt, norsk kosthold, rikt på karbohydrater, inkludert ovenfor nevnte matvarer (ikke mye sukker). Etter dårlige erfaringer med dette (særlig vektmessig), byttet jeg for en stund siden kosthold. Nå spiser jeg svært lite karbohydrater, og har økt inntaket av fett og proteiner. Jeg har aldri følt meg i bedre form enn det jeg gjør nå. I tillegg til mer overskudd i hverdagen, har vekten gått ned betydelig. Jeg henviser også til spennende forskningsresultater som ble presentert i norske medier en kort tid tilbake, der det viser seg at en diett basert på Dr. Atkins' prinsipper, er svært gunstige når det gjelder hjerte og karsykdommer. Jeg presiserer at jeg ikke bedriver mer trening enn jeg gjorde før.

Hva er din kommentar til dette?

Når det gjelder Atkins prinsipper er de direkte skadelige mht hjerte- og karsykdommer.
Mye fett er faktisk ikke bra. De resultater som kom frem er altfor kort og for få til å trekke noe som helst om. Du bør heller lese om Oslo undersøkelsen som startet for 25 år siden og hvor man senket fette. Der så man en fantastsk gunstig effekt med hensyn til hjerte og kar sykdommer.
Det sies at Atkons selv fikk hjerte og karsykdommer etterhvert

(For kort tid? Og dessuten døde Atkins av at han skled på isen)

WHO anbefaler maks 10 energiprosent daglig av mettet fett og sukker. Betyr det at disse kan fjernes helt fra kosten eller finnes det et anbefalt minimumsinntak?
Nei da du kan fjerne det helt fra kosten om du vil.
(Ja, følg dette rådet! Kjempesunt å spise null mettet fett! )

Du får ikke for mye karbohydrater, men holde unna sukker.
()

Hvordan forklarer du, som tviholder på "gamle" kostholdsråd mitt tilfelle.
I mine øyne kan både du og professor Norum ta plass blant akademikere med tapt evne til fornyelse og selverkjennelse.

Kanskje har vi en noe bredere horisont enn bare glykemisk indeks
(jaha, ja?)

Min far har diabetes og bruker insulin sprøyter
Jeg ville anbefale grovt brød og havre
(stakkars, håper de ikke følger det kostholdsrådet!)

Kostholdet øker ikke forbrenningen.
(sagt om generelt kosthold, som i at det ikke går an å øke forbrenningen gjennom kostholdet. Så mye har hun satt seg inn i lavkarbo)

Nøtter inneholder svært mye fett, 60%. Hvorfor ikke spise litt gulrøtter og andre grønnsaker som snacks det er bedre
(mmm fett. nøtter er da sunt, det inneholder masse gode vitaminer og mineraler)

__________________
-smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!

Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
Supera er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Tester ut ZC Svar med sitat