Vis enkelt innlegg
Gammel 07-04-10, 19:17   #1
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Kål/kjøttdeig-form

Hadde et kålhodet jeg skulle finne på noe med og kom over denne oppskriften.

Til 4-5 pers (3 voksne og en 10- åring her i huset + frokost til mor)

400g kjøttdeig
140g bacon (1 pakke)
600g hodekål
Blomkål
(Poteter, gulrot)

Jeg forvellet kålen 8-10min mens jeg stekte kjøttdeig og bacon. Krydre etter smak, salt, pepper, hvitløk, muskatt......

La så kålen lagvis med kjøttdeig/baconet i en ildfast form med lokk. Begynte og sluttet med kålen. På toppen la jeg potet- og gulrotbiter på litt mer enn halvdelen til de som spiser sånt, og blomkålbuketter til meg på resten.
Holdt av 2 dl av kålvannet, blandet inn en buljongterning og hadde det over retten.
Sett på lokket og stek i 50-60 min på 225 grader!

Man kan sikkert ha i litt mer fett, ost mellom lagene, mer grønnsaker......

Jeg glemte lokket, så blomkålen ble bittelitt svidd. Hadde jeg tenkt på det, kunne jeg ha snudd litt på blomkålen/poter/gulrot halvvis i steketiden!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat