Sv: Fersk og etterlyser et par-tre tips ang riktig valg av mat
Har gått ned 3kg på litt i overkant av en uke, så kan ikke si at
det å kutte ned på spisinga samtidig som jeg spiser sunnere har en negativ virkning på vekta. Kommer kanskje litt an på personen? 
Jeg bør spise litt oftere. I dag ble det egg og bacon til frokost, og et par gulrøtter + kylling og salat til middag. Har ikke spist noe mer enn det, men det er nok også fordi jeg ikke helt har funnet ut hva jeg skal spise (av ketose-riktig mat)
Det er vel alikevel en gyllen regel som sier spis ofte, men i moderate mengder?
Jeg er dog ikke særlig begeistret for å spise senere enn 20.00, så spiser ikke så mye til kvelds.
Det at man bær spise ofte og lite gjelder vel også for oss som går på denne type diett? 
Det er klart at det kan vera greitt å kutta ned på etinga for å gå ned i vekt. Problemet blir når ein demmer opp matlyst heilt til det brest - og så et seg opp i same vekt. Poenget med lågkarbo kosthald er at du finn ein ny balanse, avdi du venner deg av med jo-jo-syklusane som følgjer med karbohydratar, insulin og feittlagring. Men om du et mindre: Pass på at du får i deg nok feitt! Et du godt med feitt, blir du mett. Mette folk et mindre. Svoltne folk et mykje.
Et oftare, med moderate mengder? Eg vil seia: Kutt drastisk ned på karbohydratar, og et når du blir god og svolten. Då et du deg god og mett. Nyt maten - men ikkje nødvendigvis ofte. Heller ingen spesiell grunn å eta til kvelds, om du framleis er mett etter middagen. Drikk vatn!
Frukost? Røkt laks, litt parmesanost og smør, og eit par oliven? Friske bær rørt ut i rømme, med litt kveitekli? Ein kotelett frå middagen i går? Sursild med sennepssaus og frisk løk? Purreomelett? Roastbiff med mykje (helst heimelaga) majones? Kald steik med majones (åt kald lammesteik nesten kvar morgon etter påsken) ?
Det finst mykje god mat i verda. Det meste av karbohydrat er nokså smaksfattig fór.
|