Sv: Fantastisk god is! Sjoolade, kaffesjokolade eller vaniljesmak!
Opprinnelig lagt inn av På vei mot 60!, her.
Har lavkarbofisert en helt vanlig iskremoppskrift! Fantastisk god! Jeg halvverte denne, og fikk 3 forskjellige smaker: sjokoladebiter, kaffesjokolade og vanilje. Namm!
Ingredienser:
1 l fløte (Min: 5 dl fløte- dvs 14,5 karber)
1,5 dl vann (Min: ,75 dl- 0 karber)
250 g sukker (Min: 125g sukker, tilsvaerer 9 ss splenda, dvs 7 g karber)
1/2 vaniljestang (Min: 1/4 vaniljestang- 0 karbo, pluss litt essens)
8 eggeplommer (Min: 4 eggeplommer- for å ta i, 4 karber))
Tilberedning:
Pisk fløten nesten stiv, den skal ikke være helt fast, og sett den kaldt.
Kok opp vann og sukker med en vaniljestang delt på langs. Frøene skrapes ut og ha både frø og stang i sukkelaken. Laken kokes i ca 5 min til den blir litt seig.
Hvitpisk eggeplommer og spe med den varme sukkerlaken. Pisk dette til eggedosisen er romtemperert.
Bland kremen og eggedosisen forsiktig.
Nå kan du smakstilsette som du vil, det er det som er gøy. Sett røren i fryseren så fort som mulig så får du en goooood is.
Det gir 22,5 karber på hele oppskriften!!! 
|