Saus(egentlig til pasta) på Stephanie Valente. Kan vi ha denne?
Hun skrøt så masse av at denne var god. Kan vi ha squash? Sikkert godt til kjøtt tenkte jeg. (Klippet dette fra fem.no)
Mammas pasta
Ingredienser:
Pasta etter ønske – ca. 500 g
Squash fyll:
2 store squash
2 fedd hvitløk
½ løk
Ca 1 ts tørket chili
2-3 dl fløte
1 terning grønnsaksbuljong
Ca 1 ts salt
2 ss revet parmesan
Olivenolje til steking
Fremgangsmåte:
Squashen skjæres opp på langs, deretter opp i tynne skiver. Hvitløken presses. Løken skjæres i små biter.
Ha olivenolje i stekepannen og ha i ngrediensene. Strø på chilien. Stekes lett til alt er mykt. Ha i fløte, og kjør ingrediensene med miksestav til du oppnår en fyldig saus (la gjerne noen små sqaushbiter synes). Ha så i grønnsaksbuljongen. La sausen kose seg i ca. 20 min. på lav varme, under stadig omrøring.
I mellomtiden kokes pastaen i lettsaltet vann. Bland sausen med den avsilte pastaen og avslutt med et godt dryss revet parmesan.
PS. Sausen kan fort bli for tykk - tilsett i så fall mer melk.
__________________
GulleGulle
|