Sv: Hva skal du ha til middag i dag-tråden!
Elgsteik stekt i 4,5 timer (125ºC i 3,5 timer, så 150ºC i en time, bare tatt på gefühlen) i leirgryte, den siste halvtimen med brokkoli, purre og gul paprika. Og så blomkålmos og bearnaisesaus.
Blomkålmos (inspirert av Gerd):
1 blomkål
1/2 hvitløk
litt brokkoli
litt purre
kok i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet.
Tilsett:
1 ss smør
1 ss créme fraïche
en god skvett fløte
en kork kyllingfond
Moses med stavmikser til den er glatt
Bearnaisesaus (Gerds oppskrift):
100g smør
1 eggeplomme
1ss vann
ca 1-2ts tørka persille eller gressløk
2ts tørka estragon
2-3 dråper sitronsaft
-smelt smøret på svak varme. Trekk kjelen til side.
-visp sammen eggeplommer og vann i en kjele og varm på svak varme til det tykner.
Ta kjelen av varmen.
-hell det smelta smøret forsiktig i en tynn stråle oppi eggemassen mens du rører kraftig hele tiden.
- ha i urtene og sitronsafta
smak til med pepper og ev. salt.
__________________
 -smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!
Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
|