Vis enkelt innlegg
Gammel 21-04-10, 17:06   #1079
Supera
Seniormedlem
 
Supera sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Moi
Alder: 41
Innlegg: 4.053
Supera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastisk

Sv: Hva skal du ha til middag i dag-tråden!

Elgsteik stekt i 4,5 timer (125ºC i 3,5 timer, så 150ºC i en time, bare tatt på gefühlen) i leirgryte, den siste halvtimen med brokkoli, purre og gul paprika. Og så blomkålmos og bearnaisesaus.

Blomkålmos (inspirert av Gerd):
1 blomkål
1/2 hvitløk
litt brokkoli
litt purre
kok i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet.

Tilsett:
1 ss smør
1 ss créme fraïche
en god skvett fløte
en kork kyllingfond

Moses med stavmikser til den er glatt

Bearnaisesaus (Gerds oppskrift):
100g smør
1 eggeplomme
1ss vann
ca 1-2ts tørka persille eller gressløk
2ts tørka estragon
2-3 dråper sitronsaft

-smelt smøret på svak varme. Trekk kjelen til side.
-visp sammen eggeplommer og vann i en kjele og varm på svak varme til det tykner.
Ta kjelen av varmen.
-hell det smelta smøret forsiktig i en tynn stråle oppi eggemassen mens du rører kraftig hele tiden.
- ha i urtene og sitronsafta
smak til med pepper og ev. salt.

__________________
-smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!

Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
Supera er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Tester ut ZC