Sv: Går lettere ned med mer karbo
Opprinnelig lagt inn av an_ta, her.
Det siste er også det motsatte av hva Lutz mente? Der er man jo heller ikke i ketose, opp under 62 karber er som regel IKKE ketose, Bedre uten brød anbefaler også mettet fett, der nevnes ikke flerumettet fett...
"Også det motsatte av Lutz mente"? Sier jeg så mye som er det motsatte av det Lutz mener? Tror ikke BuB nevner flerumettet fett så mye. De to essensielle fettsyrene (omega-3 og omega-6) er flerumettet, og det er fordi kroppen ikke klarer å lage dobbeltbindinger mellom fettmolekylene. Men fordi vi trenger litt, betyr ikke at det er sunt med mye. Det generelle kostholdsrådet for en år tilbake at 20% av fettet skulle være flerumettet. De så at de som holdt seg til de mengdene fikk problemer, så de justerte ned til 15% uten å si at det hadde blitt justert ned en gang. Denne infoen har jeg tatt fra ett foredrag med Jens Veiersted (han som har omarbeidet BuB til norsk).
Fra foredraget hans (pdf):
Hvordan sikre en god balanse [av omega-3 og omega-6]? - Unngå alt hydrogenert fett
- Hold deg unna ”vegetabilsk fett”
- Bruk smør, helst økologisk
- Bruk litt linfrø i salatdressinger
- Bruk kokosfett og kokosmelk i maten
- Spis gjerne litt lever og rogn
- Spis egg, gjerne hver dag
- Ta tilskudd med omega 3 – Oil4Life
Fra Bibelen (også kalt Bedre Uten Brød) om mettet fett og oksidasjon: - "I motsetning til det som er vanlig å tro, er mettet fett egentlig svært sunt." (side 16)
- "Mettede fettsyrer er mer motstandsdyktige mot oksidasjon, og det vil si at membraner som inneholder mer mettet fett er mindre utsatt for oksidasjon." (side 16-17) - dette betyr altså at det har en antioksidantisk virkning i kroppen. Har du fått høre at vi trenger antioksidanter? Mettet fett f.eks.!

- "Forskningen har gjentatte ganger understreket verdien av antioksidanter. Den har imidlertidig oversett det faktum at mettet fett, i motsetning til umettet fett, motstår oksidasjon uten ekstra antioksidanter." (side 17)
- "Oksidasjon: Molekyl/elektron: Oksidasjon er en prosess der frie radikaler kan ødelegge et molekyl ved å fjerne et elektron. Gjennom oksidasjon produseres det nyttbar energi i kroppen, men oksidasjonene må holdes under kontroll ved hjelp av antioksidanter som nøytraliserer de frie radikalene. Kroppen får antioksidanter fra mat og kosttilskudd." (side 18)
For å oppsummere, ja vi TRENGER to typer flerumettet fett, men vi vil ikke ha for mye flerumettet fett. Flerumettet er fortsatt umettet og gjør at cellene med membran laget av dette oksiderer lettere.
Man kan være i ketose høyere enn 72g også, selv om det kanskje ikke vises på ketostixen. Ketose er ketose, men det varierer hvor mye ketoner kroppen produserer. Jo færre karbohydrater man spiser, jo flere ketoner må kroppen produsere. Men ketostix er jo av og til litt misvisende siden ketonene i urinen kan være "utvannet" eller "uttørket" alt etter hvor mye væske man får i seg.
__________________
 -smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!
Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
|