Vis enkelt innlegg
Gammel 11-05-10, 17:38   #1
Makronella
Medlem
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 143
Makronella har en fantastisk aura rundt segMakronella har en fantastisk aura rundt seg

Marinerte nakkekoteletter (med bilder)

Marinerte nakkekoteletter


Det er tilbud på nakkekoteletter i butikken min og jeg fikk med meg en pakke fine (men kjedelige ? ) koteletter hjem.



For å friske de opp litt lagde jeg en marinade og lot de får godgjøre seg noen timer i den.. Marinadene lager jeg alltid selv, og jeg liker best at kjøttet får ligge i marinade iallefall over natten -det gir best resultat, men man kan klare seg med kortere tid også.

Til marinade brukte jeg en løk i skiver, en kvart hvitløk (jeg bruker kinesiske ) to ts pesto,frisk basilikum, en passe del olivenolje (knapt 1 dl ) litt cemo marinadekrydder og litt rødvin.

Ikke lekreste utseende, men det gjør godt

Kjøttet og marinaden legges i en plastpose -sørg for å gni marinaden over alt kjøttet og lukk posen tett igjen. Skal en bruke kjøttet neste dag legges det i kjøleskapet - er det til samme dag som hos meg i dag, kan det med fordel ligge fremme på benken.

alt blandes i en pose
som lukkes tett igjen uten luft
Mitt kjøtt fikk ligge i ca 4 timer i dag før det havnet på grillen til steking

klar for grill - fjern gjerne løken Da er det bare å grille det og servere - I dag hadde jeg kokt blomkål, frisk asparges og "blomkål-ris" som tilbehør. Første gang jeg har prøvd "blomkål-risen" -grov-revet blomkål som ble kokt litt med litt smør i kokevannet . Skal ærlig innrømme at jeg vet ikke helt om jeg tar meg bryet til lage det igjen -bare noen buketter med lettkokt blomkål fungerer like godt for meg.

Noen smørklatter oppå kjøtt og "ris" og det er servert


Jo lenger kjøttet får ligge i marinade jo mørere blir det. Kan være lurt å langtidsplanlegge litt, men jeg vet det ikke er lett -som regel planlegges maten samme dag som den spises her i huset iallefall .

__________________

Makronella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat