Sv: Proteinproblemer
Riktig som folk sier, det viktigste er å ha en solid proteinkilde til hvert måltid (og kanskje litt nøtter ol. innimellom).
Hvor får du dette med "ønsket vekt" fra? Gjeldende rettninglinjer er 1,5-2g protein per kilo mager kroppsvekt. Å finne ut dette krever fettprosentmåling, så de aller fleste går bare for 1,5-2g per kg totalt kroppsvekt.
Ikke tenk på å få for mye, det klarer du ikke med mindre du lever utelukkende på magert kjøtt. Pass på å få i deg nok, alt over det kroppen trenger brukes som energi og med mindre du allerede har store nyreproblemer har kroppen ingen problemer med å takle 2-3g protein per kg kroppsvekt.
I tillegg bruker kroppen 1/4 av proteinets energi bare på å bryte det ned. Altså, 100g protein inneholder 400kcal, men kroppen bruker 100kcal på å behandle det. Gratis minuskalorier!
|