Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Uansett hvilke smaker du tenker bruke til kyllingen, vil jeg anbefale å steke kyllingen med ryggen i været den første halve timen. Slik får du fantastisk saftige brystfileter. Steker du kyllingen med kyllingbrystene opp, kan de lett bli litt tørre, men med denne fremgangsmåten renner det fett fra ryggen, og brystfiletene blir heller ikke utsatt for så høy varme. Jeg pleier legge noe under bryststykkene for at de ikke skal feste seg i stekeforma, feks noen fedd hvitløk, litt fennikel, løk, andre grønnsaker... En litt utradisjonel mix som jeg bruker innimellom er sitron, fennikel, cummin og en hel kanelstang inni kyllingen.Du kan også klemme på med masse fett- feks ved å skjære noen skiver smør med ostehøvel, løsne skinnet forsiktig her og der, og forsiktig skyve smøret under skinnet.
De siste minuttene av steketida snur jeg kyllingen med brystfiletene opp, slik at skinnet får fin farge,
Lykke til! Helstekt kylling er jo fantastisk!
|