Asedo pipo
Tenkte jeg skulle bidra med en oppskrift jeg også. Egentlig hemmelig, men ok - jeg deler 
Dette er en veldig populær rett i Ålesund, og som egentlig lages med potetmos, men funker kjempebra med blomkålpure.
Asedo pipo (4 porsj)
200 gr bacon, stekes
3 fedd hvitløk, finhakkes og stekes
1/2 løk finhakkes og stekes
1 dl god olje
1 pk fersk persille, finhakkes
6 tomater, skjæres i skiver (eller en boks hakket)
1 pk majones
500 kokt, renset klippfisk (Smartclub har Østlandets beste)
Blomkålpure av 1 stor blomkål
Revet ost drysses på toppen (anbefaler Manchego)
200 gr midt i ovnen 40 minutter.
Bruk en firkantet, høy form, gjerne en liten langpanne.
Legges lagvis
Bacon stekes sammen med hvitløk og løk, ha på oljen til det "svømmer", deretter hakket persille. Legg på tomatskivene takstenslagt, klipp hull i majonesposen og sprøyt et jevnt lag utover. Ha på rensket og kokt klippfisk. Til slutt blomkålmosen på toppen.
Try it. En av mine desiderte favoritter 
Sist redigert av Chunky : 20-05-10 kl 21:53.
|