Sv: Trenger sårt hjelp til å legge om kosthaldet til familien min
Opprinnelig lagt inn av Georgine, her.
Jeg kan fortelle om mine egne erfaringer med et kresent allergibarn. Minsten er allergisk mot egg, melk og nøtter og matlagingen kan være en utfordring noen ganger. Jeg har innsett at all mat må lages fra bunnen av og bruker mange oppskrifter fra www.allergikokken.no som jeg tilpasser og gjør med lavkarbovennlig.
Han er med på matlagingen og da er det mye mer moro å smake etterpå. All mat legges for seg selv på tallerknen slik at den ikke kommer borti hverandre og jeg oppfordrer til å smake en liten bit. Noen ganger gjør han det, andre ganger ikke. Men deltagelse i matlaging er en stor hjelper. Det er vanskelig for han å ikke putte en liten bit gulrot i munnen når han står og deler. Ellers er det tålmodighet som gjelder. Brød bakes ved å finmale alle frø slik at det ikke kan spores så mye som en bit igjen. Jeg forteller aldri hva som er i f.eks vafflene og pannekakene men finner frem de spesielle ingrediensene i målebeger når han er med.
Om hun har mye vondt magen bør du få tatt en blodprøve og sjekket i forhold til melk og gluten om det ikke er gjort.
Takk Georgina 
Har prøvd å få ho med i matlaginga, men ho er ikkje interessert. Baking derimot, det maser ho om støtt og stadig
Korleis maler du opp frø?
Oppskrift på brød?
Ho har tatt blodprøver med tanke på cøliaki, ho har den gentypen og hadde noko forhøga i blodet, men var negativ på ein eller anna test, derfor meiner legen på haukeland at det er så usansynleg at ho har cøliaki, at han ikkje vil utrede meir. At ho hadde den gentypen bettydde ingenting sa dei, for det hadde dei fleste friske også, ja vell? Da lurer eg på kvifor dei i det heile tatt gidder å ta den testen. ja, veit det er for å utelukke dei som ikkje har det, men når så mange har det genet?
Eg er ein eldendig kokk (mildt sagt) og sliter med å måtte lage så mykje mat Og når da ikkje maten blir eten uansett, ja då blir eg frustrert. Så er det tida, korleis får du tid til å lage alt frå bunn av?
Altså, me bruker ikkje sånn kjempe mykje halvfabrikat, men eg kan berre lage x antall retter, eg og stort sett resten av familien et det, men ho et ikkje så mykje av det. Eg er oppvokst i ein familie som bruker mykje krydder, løk og kvitløk, mens ho skal helst ha mat som "smaker ingenting."
Føler eg snart er på randen til å gje opp, og berre la ho vokse opp på kveiteboller og saft 
__________________

|