Vis enkelt innlegg
Gammel 01-06-10, 19:42   #2
Matglad
Medlem
 
Medlem siden: Jan 2010
Innlegg: 307
Matglad har en fantastisk aura rundt segMatglad har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Melkeprodukt og vektnedgang

Hei Paris, av ulike grunner kan forskjellige ting være såkalte partystoppere, altså hindre/bremse vektnedgang. I meieriprodukter finnes et stoff som heter kasein, som kan hindre vektnedgang, hvis jeg har skjønt dette rett. For noen øker blodsukkeret ganske mye av meieriprodukter, noe som påvirker insulin, som igjen påvirker vekt.

Er selv i gang med å forsøke å kutte meieriprodukter pga vektstagnasjon. Jeg mistet umiddelbart 1 kilo, etter å ha stått stille i 4 måneder. Etter dette har det gått litt i rykk og napp. Går litt ned, så litt opp. Akkurat som om kroppen ikke helt tørr å gi slipp. Så for meg har det ikke vært noen vidunderkur, men jeg vil gi det en sjans i og med at vekta responderte på dette med en gang, kan det jo være at det sakte men sikkert vil gi resultater på sikt. Hvis jeg ikke lykkes med dette, vil jeg systematisk teste andre kjente partystoppere som tomater, nøtter, brøderstatninger, søtningsmidler, kaffe osv.

Når det gjelder hva man spiser, så krever det litt omlegging av tankene. Jeg spurte om det samme for litt siden, og legger ved linken. Er noen gode forslag her.

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33067

Har savnet fløte og rømme til sauser. Lagde i dag en god saus som jeg fant på bloggen til Lena Beatrice, denne skal jeg bruke mer fremover. Hun brukte den til kjøttboller, jeg hadde den til sommerkoteletter. Tenker at den passer til det meste av kjøtt.

Siterer Lena Beatrice:
Sausen ble veldig tykk og god, og den er enkel å lage. Kan også varieres i smak i det uendelige:

  • Smelt 100 gram smør, men ikke la det bli veldig varmt. Blir det varmt, avkjøl litt
  • Pisk i 2-3 eggeplommer
  • Bland i en god ss tomatpurè
  • Smak til med litt salt og pepper hvis du ønsker
Dette er saus til flere personer, 2-3 kanskje, eller muligens flere, kommer litt an på hvor mye saus man vil ha, og hvor mye ekstra fett man trenger til måltidet.
Kan være en litt “tricky” saus å lage, for hvis smøret er for varm så skjærer sausen seg lett da man pisker i eggeplommene. Men, det har jo bare med utseendet å gjøre, smaken er den samme uansett.
Sausen tyknet esktra mye da jeg hadde i tomatpurèen.
Hvis man vil ha en saus som passer bedre til fisk, så kan man blande i presset sitron i stedet for tomatpurè, man får da en hollandaisesaus.
Eller man kan prøve med annet; urter, diverse krydder….eksperimenter!
Veldig god saus!!

__________________



Blitt ketolikk
Matglad er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketose/LCHF Svar med sitat