Sv: Hvordan lage melkesjokolade av rå kakao?
Godt spørsmål! Har lurt på det samme, men siden jeg ikke tåler melkeprodukter, har jeg liksom aldri fått eksperimentert med det. Fløte funker nok ikke så bra hvis du vil ha konsistensen til vanlig sjokolade, siden blandingen fløte/sjokolade blir ganache (hvis du derimot ikke har noe imot den "kremete" nougatkonsistensen, er jo dette et godt alternativ!). Tørrrmelk er jo det som brukes i produksjonen av vanlig melkesjokolade, men det inneholder dessverre veldig mye karber: 100 g helmelkspulver gir 500 kcal og inneholder ca 25 g protein, 37 g karbohydrat og 28 g fett. (Opplysninger hentet fra melk.no)
Jeg har tenkt til å prøve å "spe" ut sjokoladen med litt mandelmel + at jeg bytter ut mye av kakaosmøret med Cocosa Pure (jeg liker ikke smaken av hjemmelaget sjokolade laget bare på kakaomasse og kakaosmør - det blir for sterkt)
|