Vis enkelt innlegg
Gammel 25-05-05, 18:01   #1
dingpot
Seniormedlem
 
dingpot sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Hvor: Rogaland
Innlegg: 542
dingpot er en virkelig god ressursdingpot er en virkelig god ressursdingpot er en virkelig god ressursdingpot er en virkelig god ressursdingpot er en virkelig god ressursdingpot er en virkelig god ressursdingpot er en virkelig god ressursdingpot er en virkelig god ressursdingpot er en virkelig god ressursdingpot er en virkelig god ressursdingpot er en virkelig god ressurs

Pai/terte-oppskrifter

Nå som jeg har klart å mekke sammen en skikkelig paibunn, så tenkte jeg at jeg kunne eksperimentere litt med søte paier også! Oppskriftene er ikke utpvød enda, men er tatt fra diverse kokebøker jeg har og oversatt til lavkarbo.

Generell bunn til alle oppskriftene:

3 dl soyaprotein
søtning tilsv. 25 g sukker
120 g smør
1 eggehvite

Bland mel og søtning i en bolle. Tilsett kaldt smør i biter og eggehviten, og kna deigen jevn. La den stå kaldt en liten stund (30 min). Trykk deigen ut i paiformen (evt i kjøl en halvtime til etterpå), prikk bunnen med en gaffel, og dekk med aluminiumsfolie (og legg evt tørkede bønner/erter for å tynge ned, men ikke nødvendig) Stekes ved 190 -200 grader i ca 15 minutter. Fjern folien og stek i 15 minutter til, til bunnen er sprø.


Eggekremterte

3 egg
3 dl fløte
revet frisk muskat

Pisk eggene sammen med fløte og msukat. Hell det i terte/paibunnen, og stek videre i 25-30 minutter, til fyllet har stivnet. Dryss evt med kanel før servering.

Sitronpai

2,5 dl fløte
søtning til 100 g sukker
4 egg
revet skall av 3 sitroner
sitronekstrakt (eller essens) til passe smak

Pisk fløte, egg, søtning, sitronskall og sitronessens sammen, ta paiskallet ut av formen og sett på en bakeplate, og hell fyllet oppi. Du kan evt. helle halvparten av fyllet oppi først, sette paien i ovnen, og helle resten oppi etterpå for å unngå søl. Stek videre i ovnen i ca 20 minutter, til fyllet er knapt stivnet.

Rømmekake/pai

350 g creme fraiche eller kesam
4 ss kremfløte
3 egg
søtning til 125 g sukker
revt skall av en appelsin
evt 100 g pinjekjerner, hakkede macademianøtter, mandler eller andre nøtter

Demp varmen i ovnen til 160 grader.
Visp kesam, fløte, egg, søtning, appelsinskall og halparten av pinjekjernene/nøttene sammen i en bolle. Hell fyllet oppi paiskallet, og dryss resten av kjernene/nøttene oppå. Stek til fyllet har knapt stivnet, ca 35 minutter.

Vaniljeterte

4 eggeplommer
søtning til 50 gram sukker
4 dl kremfløte
5 dråper vaniljeekstrakt eller vaniljeessens (høres lite ut??)

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis i en bolle. Varm opp fløte og vanilje i en kjele til rett under kokepunktet. Hell det i eggedosisen, og pisk hele tiden. Ha blandingen i en ren kjele og varm opp under omrøring til rett under kokepunktet, til blandingen tykner. Den må ikke koke. Avkjøl kremen litt, og fordel den i tertebunnen. Avkjøl helt og sett tertene i kjøleskap natten over.

Alle tertene/paiene kan gjerne serveres med bær eller en kremklatt!

Si ifra hvis dere prøver ut noen av oppskriftene da!

__________________
Hilsen DingPot - Alveprinsessen

Ingenting er umulig -det umulige tar bare lenger tid. Namaste

"Hvis du gjør som du alltid har gjort, får du som du alltid har fått"

Sist redigert av dingpot : 25-05-05 kl 18:33.
dingpot er avlogget   Min kostholdsfilosofi: naturlige råvarer/lavkarbo Svar med sitat