Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)
Altså, ifølge læreboka mi ifra Kokkelinja så er det en vanskelig og enkel versjon på kremis. Den vanskelige krever koking, kjøling og styr... Den enkle krever kun stivpiska krem og eggedosis, og smakstoff selvfølgelig. Denne føler jeg også er lettest å gjennomføre i forhold til lavkarbo, da mange andre oppskrifter krever sukkerlake.
Så den oppskrifta ser slik ut:
Enkel kremis (glace à la crème)
Utbytte: 10 porsjoner
4 egg
100-140g farin
5dl kremfløte
smakstoff
1 Pisk fløten til krem (litt tynn krem)
2 Pisk egg og sukker til eggedosis så luftig og lett som mulig
2 Tilsett smak til eggedosisen
4 Bland kremen forsiktig med eggedosisen
5 Frys i ismaskin, fyll i form og frys
Ismaskin kan brukes på alle typer iskrem-oppskrifter.
Tips! Bytt selvfølgelig ut sukker med søtning. Bruker du f.eks Candarel så tilsvarer 10g av dette det samme som 100g sukker.
For å få en skikkelig luftig eggedosis, så stivpisk hvitene først før du deretter tilsetter plommene.
Håper det blir en suksess!
__________________
Livet er en lek, hvis du husker reglene!

|