Tråd: Caffè Latte
Vis enkelt innlegg
Gammel 16-06-10, 15:10   #9
Zillah
Seniormedlem
 
Zillah sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: sånn omtrent 62°47'7.85"N 7°31'26.92"Ø
Innlegg: 1.365
Zillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt likt

Sv: Caffè Latte

Labomba,
Det er vel i og for seg ingen skilnad i netto karbohydratinnhald i mjølka om sukkeret er i laktoseform eller om det er spalta til galaktose/glukose. Men glykemisk indeks og belastning endrar seg når mjølkesukkeret blir spalta fordi dei enklare sukkermolekyla påverkar blodsukkeret raskare enn dei meir komplekse, og du opplever ein søtare smak (jfr laktoseredusert [spalta] mjølk vs vanleg mjølk i kartong).

Eg har aldri prøvd å steame fløte, men det eg liker litt (eg er ikkje noko kaffekjerring i utgangspunktet) er å riste fløte i eit ristebeger så det blir ein tynn krem, og ha som lokk i staden for mjølkeskum. Det funkar ikkje så verst, og er betre i karbo/fett-perspektiv. Men heilt same drikken blir det naturlegvis ikkje.

__________________

Zillah er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mitt ideal: jeger- og sankerlivsstil. I praksis: det eg har råd til på butikken for å overleve. Svar med sitat