Sv: Caffè Latte
En enkel forklaring kan være at all smak kommer bedre frem i tempererte/varme matvarer enn i helt avkjølte. Som f.eks rødvin, den smaker mye mer når den er temperert enn kald. Det samme gjelder jo for f.eks frukt. Tror nok at dersom du setter melken i et glass på benken og la den bli romtemperert (uten kunstig oppvarming) så vil du også kjenne at smaken er søtere/anderledes. Tviler sterkt på at karbebinnh. endrer seg.
Selv bruker jeg ren soyamelk UTEN tilsatt sukker (veldig mye av soyamelken er tilsatt sukker og alle mulige rare ting for å smake som melk), når jeg må ha en latte. Det smaker anderledes, men det er kun en vanesak, ikke forvent at det skal smake som melk så går det nok bra. Soyamelk uten sukker innh 0,1kh/100g. Jeg tilsetter også 1 ts cocosa for å få litt mer fett også smaker det så godt. Bare husk at dersom du velger å gå over til soyamelk/soyaprodukter bør du kanskje være litt forsiktig med bruken for det inneholder mye planteøstrogen og KAN forstyrre syklusen hos kvinner og gi for mye kvinnelige hormoner hos menn. Men litt av og til skader ikke og noen (som meg selv) forbedrer syklusen 
|