Sv: Skriv til ernæringsrådet!
Opprinnelig lagt inn av andreasoe, her.
Nå blir jo ikke folk syke av maten ernæringsrådet sier heller?
men av alt andre de propper i seg på hverdagene og da spesielt helgene som ferdigmat, godterier, sukkerdrikker osv... altså alt "overskuddet". Men klart, er det jo bedre å holde seg unna raske karbohydrater.. Folk flest "vet" jo hva som er usunt.. men mange velger
dessverre å spise det fordetom..
Jo, det er jo nettopp det veldig mange blir - syke av maten ernæringsrådet anbefaler! Det tar bare tid før det vises, og så klarer de ikke å legge sammen to og to. "De høye herrene" synes at det at vi er så syke som vi er BEVISER at vi må spise slik de sier. Logisk brist... 100g kokt/stekt potet påvirker blodsukkeret MER enn 100g rørsukker! Og det er søren meg ikke mye vitaminer eller mineraler i poteten...
Og de har fortalt oss i mange år at frukt er sunt. Jeg trodde før at jeg var sunn da jeg spiste en skål med frukt. Ikke at det var ett sunnere alternativ til godteri, men jeg trodde rett og slett at jeg var SUNN. Jeg så ikke på frukt som godteri. Men når man spiser frukt uten fett til, så tar ikke kroppen opp de fettløselige vitaminene! Det finnes ingen vitaminer man kan få fra frukt som man ikke kan få fra grønnsaker.
Tøy insulin"strikken" mange nok ganger, og altfor mange ender opp som overvektige og diabetikere. Ca 1/3 av oss er allergiske mot karbohydrater (eller insulinresistent som det egentlig heter). Slanke seg med insulinresistens er som å kjøre bil med håndbrekket på. Det hjelper en god del å spise lavkarbo da. 
Og tullerådene om at vi ikke skal spise mettet fett eller kolesterol, fordi da går kolesterolnivået opp og da får man større sjanse for hjerteproblemer... Mettet fett øker ikke kolesterolnivået, og det gjør heller ikke kolesterol i kosten. Kroppen prøver å holde et konstant kolesterolnivå og produserer det kolesterolet du ikke spiser, og med "normalt" kosthold vil det si at kroppen produserer ca 80% av kolesterolet selv. Så det er ikke så lett å forandre på kolesterolnivået. Dessuten er kolesterol livsnødvendig, og det er faktisk sunnere med "forhøyet" nivå enn det som er definert som normalt nivå. Men kolesterolet gir IKKE hjertesykdom.
Og visste du at mettet fett ikke oksiderer? Det er umettet fett som oksiderer og gjør at vi trenger anti-oksidanter for ikke å lage frie radikaler. Med tanke på kreft og aldring...
Og når vi snakker om kreft, hva er maten til kreft? Blodsukker! Så ved å ha et stabilt og greit blodsukkernivå får kreftceller mindre mat!
De sier også at vi skal spise vegetabilsk fett og ikke animalsk. Vegetabilsk inneholder ofte altfor mye omega-6 i forhold til omega-3. Omega-6 er en essensiell fettsyre som vi må få i oss ellers dør vi, men nå til dags får vi i oss altfor, altfor mye av det. Omega-6 er betennelsesFREMMENDE. Omega-3 er betennelsesdempende. Soyaolje, maisolje og solsikkeolje er noen av disse omega-6-rike oljene folk bruker mye. KAST DEM!
Og de sier også at vi skal spise margarin i stedet for meierismør. Margarin er kreft på boks! 

__________________
 -smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!
Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
|