Sv: "Seigmenn"
Man kan nok med fordel bruke flere gelatinplater. Jeg har ikke prøvd det ut noe mer, da jeg ikke synes funlight er så stas 
Her er en orginaloppskrift på seigmenn, om man bytter ut sukker med annen søtning bør det fungere greit:
Seigmenn:
32 plater gelatin
2 1/2 dl kaldt vann
1 kg sukker
2 1/2 dl vann
10 g sitronsyre(fås i dagligvareforretninger, pulver i pose)
diverse konditorfarger
sukker til pynt
Slik gjør du:
1.Hell 2 1/2 dl kaldt vann over gelatinplatene og la dem ligge i bløt i ca. 10 minutter.
2.Kok sukkeret med 2 1/2 dl vann til alt er oppløst. Tilsett sitronsyre. Ha gelatinen med bløtvannet i sukkerlaken, og rør til alt er smeltet.
3.Tilsett farge etter smak og hell deretter blandingen i lave beholdere, slik at det blir et ca 1/2 cm tykt lag "gelè". Sett kjølig til det stivner.
4.Dryss sukker på overflaten når den er stiv. Dypp beholderen i varmt vann og hvelv seigmanngelèen. Dryss sukker på den andre siden.
5.Stikk ut ulike figurer eller skjær opp i terninger. Rull deretter figurene i sukker så de blir helt dekket. Oppbevar tørt og kjølig på glass eller i kakebokser.
|