Sv: Kjernesunn
Minni1, grøten er lett å lage. Jeg tar en pose af flg:
1 pose økologiske eller 1 pose glutenfri havregrun
1 pose quinoaflak
1 pose hirseflak
1 slump med sesamfrø
1 slump med linfrø
1 slump med solsikkefrø
Så har jeg blendet mandler og nøtter som jeg også tilsetter i rikelige mengder. Tar en stor balje og blander det hele sammen, og helder det opp i glass og bøtter. Her er til ca en måned.
Om kvelden tar jeg fire spiseskjefulle opp i en gryde, og tilsetter dobbelt mengde vann (2 små glass), og lar det stå i gryden til neste morgen. Det skal fjerne et stoff som heter Fytin som er i kornsorter som vist er bedre å være foruten (?). Om morgenen koker jeg grøten ca 3-5 min. Tar 1 spiseskje linfrøolie opp i den ferdige grøt og drysser over med gojibær - rører sammen. Litt bjørkesukker og dertil soya- og rismelk. HIMMELSK!!
|