Sv: Hva har du spist til frokost i dag?
Opprinnelig lagt inn av Aeryth, her.
Mmm, det hørtes godt ut. Har du oppskrift? Det er håpløst å søke her...
Baserer meg på Ziggys lavkarbo tomatsuppe, men improviserer litt med diverse typer løk og krydder og tilsetter cocosa i stede for olivenolje
Her er orginaloppskriften med framgangsmåte:
Ingredienser:
- 50 gr smør
- 1-2 fedd hvitløk
- 1/4 ts chilipepper
- 50 gr purre eller mer, eller etter smak
- 1 boks flådde tomater/grovhakkete tomater, Landlord ca 400 gr*
- 0,5-1,0 dl fløte eller Crème Fraiche
- 4-5 dl vann eller kraft/buljong
- Litt saft fra en lime eller sitron, etter smak
- Salt, pepper
- 1-2 ts basilikum, kjørvel eller annet krydder etter smak
- 1 krm timian
- Olivenolje etter smak
- Evt. jevning av vann og 0,5 til 1,0 ts. johannesbrødkjenemel til passe konsistens
* = Landlord selges på Rema 1000, og inneholder bare 1,5 gr karbo pr 100 gr.
Fremgangsmåte:
1. Smelt smør og la hvitløk og purre surre til purren blir myk. Sett det så tilside.
2. Ha tomatene i en foodprosessor sammen med hvitløken og purren, eller kjør det sammen en kjele med
stavmikser. Ønsker du en rustikk og grovere konsistens, kan du ha de grovakkede tomatene rett i kjelen som
de er.
3. Ha deretter tomatene over i en kjele, spe så med vann og fløte, og la det hele koke opp. Smak til med salt,
pepper, chili, lime/sitron, basilikum, timian, samt olivenolje for å få et snev av det provençalske kjøkken i suppa.
4. Ønsker du en mer kremet/tykkere konsistens, lager du en jevning av johannesbrødkjenemelet og litt vann,
som du tilsetter under omrøring.
5. Småkok under lokk i 5-10 minutter.
Serveres med en klatt seterrømme eller Creme Fraiche, hardkokte egg, skinkebiter og/eller kyllingbiter, samt sprøristede lavkarbo Polarbrød (Ziggy’s Polarbrød Lapper) og mye godt smør.
Oppskrifta gir ca 1 liter suppe, og inneholder ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe.
Mine vanligste endringer i oppskriften er:
Bytter ut hermetiske tomater med tilsvarende ferske, kutt tomatene og skjær bort "stilken". Kok disse opp med 2-3 dl væske før de moses med stavmikser direkte i kjelen (bruker en smal/høykantet kjele)
Bruker alle typer løk etter hva jeg har, ikke spesielt nøye med mengden 
Bruker aldri jevning - bruker heller litt mindre vann
Tilsetter Cocosa Extra Virgin rett før servering, evt. ca 1ss direkte i hver porsjon ved servering - her må en nesten prøve ut hvilken mengde som passer for den enkelte 
__________________
"The past is history, the future is a mystery, but today is a gift — that’s why they call it ‘the present’"

Sist redigert av grotingeling : 13-07-10 kl 07:22.
|