Sv: Laksemiddag
Kopiert fra journalen min, men egentlig en oppskrift fra den skrekkelige Gillian McKeith (noe godt kom det fra den dama også, utrolig nok...):
Laks med spinat og purre (2 personer)
400 gram laksefilet
En pose frisk spinat
En stor purre, eller to små/medium
1 teskje fersk ingefær
2-3 fedd hvitløk/en liten kinesisk hvitløk
Raps og/eller olivenolje
Skjær purren i 5 cm lange biter som igjen deles i to på langs og gi den en raskt oppkok i litt vann. Hell av vannet og la stå under lokk mens resten forberedes.
Ingefæren rives fint, hvitløken finhakkes eller rives og blandes i et 3-4 ss olje. Blir det lite olje, kan mer blandes i underveis.
Legg spinaten i en ildfast form, legg i purren så til slutt laks i porsjonsstykker. Pensle med oljen. Sett inn på 200 grader i 20-25 minutter. Pensle med oljen hvert femte til tiende minutt. Er det litt igjen, kan resten helles over mot slutten. Pass på å få med all den deilige ingefæren og hvitløken på fisken.
Serveres som den er, eller med en klatt sæterrømme på siden.
__________________
|