Sv: Nybegynner sliter litt med å få i seg anbefalt mengde karbohydrater
Opprinnelig lagt inn av Debz, her.
hei! Jeg har et spørsmål også om min kosthold. Jeg registrerer alt jeg spiser i diett.no bare for å holde et viss kontroll over hva jeg putt i meg og det gir meg en peke pinne om hvor mye karbs, kalorier osv. Det jeg har et problem med er at jeg har klart å komme opp i fett (siden jeg begynte har jeg hatt for lite) og protein ligger jeg ok med også. Men kalorie innhold are ganske lavt. I dag spiste jeg 1 kokt egg og 2 skiver kokt skinke med agurk og ei skive tomat til frokost. Lunch var et salat med isberg salat, agurk, kylling biter, og litt feil dressing (noe 1000 island lignende) Middag var ytrefilet av svin med bacon og mozzerella på grill, 3 stk asparagus, 1/4 squash- grillet, 2 ss cottage cheese med 2 bitte små cherry tomater. spiste blåbær med pisket krem 2 x for å bringe opp karb innhold. I dag var det kanskje litt for mange karb (21) protein (97) men fett er lav (43) og kalorier er virkelig lav...892. Men jeg er stapp mett (xx = gr) Jeg har ikke klart å komme over 1140 kalorier siden jeg begynte 12/7. Man ville tror at vekten raser ned men det gjøre ikke det...jeg drikker ca 2-2.5 vann hver dag. Er det noen som har noe råd til meg? Sorry lang innlegg...men jeg har ingen andre å prate om om dette...
Jeg tror også at du er trøtt og slapp og ikke går ned i vekt fordi du spiser altfor lite. Men du trenger ikke nødvendigvis spise så mye større mengde mat. Her er noen tips: Ta med deg egen dressing på jobben. Stek bacon i bittesmå biter og bland det med creme fraise og evt litt salt og pepper. Putt det i en bitteliten tett tuperwareboks eller lignende. Det er sinnsykt godt! (fikk tipset fra www.lenabeatrice.net) Stek bacon i stedet for skinke til frokost. Stek egget i smør i stedet for å koke det, det blir du ikke så "stinn" av og da orker du kanskje to egg. I stedet for cottage cheese til middagen, lag hollandaisesaus av ett egg. Det er nydelig til både svin og ikke minst asparges.
Her er min enkle oppskrift på hollandaise for en person:
(min favorittsaus, lages på få minutter)
Smelt ca 50 gram smør. sett til siden. ta en eggeplomme og 1 ss vann i en liten kjele, varm opp på veldig lav varme mens du rører konstant. Når det begynner å tykne (blir boblete men ikke kokende) tar du i litt og litt smeltet smør mens du rører konstant. så tilsetter du en god sprut sitronsaft og evt litt pepper. Salt er ikke nødvendig hvis du bruker vanlig smør, bruker du usaltet kan du salte.
VELDIG viktig at dette ikke koker til å begynne med. da får du en veldig dårlig eggerøre... Har du en vanskelig komfyr, rør i smøret mens du har eggeblandingen i vannbad, da er det lettere å kontrollere. Hvis sausen allikevel skulle skille seg på slutten (skjer de beste kokker ) kan sausen spises for det, smaker godt, men ser ikke så pen ut.
Litt morsomt å tenke på at før jeg begynte denne kuren hadde jeg aldri smakt hollandaisesaus eller ekte bernaise, det var jo så fetende.... bernaise lagde jeg lettvarianten fra pose av, kokt på skummet melk eller vann... urk!
|