Sv: Kronisk fiskehater ...
Opprinnelig lagt inn av torgn, her.
...
Makrell i Tomat !!!???!!! . Er ikke det de som ligger hele i disse boksene man får på butikkene? Med hode og hele pakka? Har riktignok spist det såvidt en gang, på en tur i tyskland sammen med en kompis, jeg må nok inrømme at jeg var litt mer enn full og de viste hva jeg syntes om fisk og lagde lige godt en baguett full med makrell i tomat.
Ørret trur jeg har smakt så vidt.
Sild fysj og fysj og fysj har smakt det også.
Reker har jeg smakt. Salt, uten smak og ekkel konsistens. Her gjorde jeg faktisk en innsats for å prøve å like det.
Abbor..det var fisken som ga meg benet i halsen.
Hvis noen gir meg en ekstremt bra oppskrift på en fisk som dere mener at jeg absolutt kommer til å like, så skal jeg prøve den (ikke makrell) og komme med kommentar tilbake. Tar utfordringen
Jeg skjønner deg veldig godt på fiskefronten, altså.
Jeg spiser egentlig ikke fisk selv, men noen få fiskeretter går faktisk an. Dog følger det med godt brød til det meste av det jeg kanskje synes er ok i små porsjoner. Som f.eks makrell i tomat.
Makrell i tomat er makrellfilet som er stappet i boks med tomatsaus. Jeg synes den på tube er bedre enn den på boks. Den på tube er finhakket og most,og på ei brødskive med litt gastromat og kanskje hvitløksmajones er det faktisk GODT. Og ingen fare for å sette bein i halsen om du velger tubevarianten.
Varmrøkt makrell er også godt, men her er det fare for bein. Kaldrøkt fikser jeg ikke.
Jeg synes rød fisk smaker py og pføy, og klarer ikke tvinge ned en bit røkelaks om jeg så får betalt for det. Jeg brekker meg , og synes fisk er direkte ekkelt.
Men om jeg får kamuflert smaken nok, da kan jeg ete fisk til den store gullmedalje!
Røkt torsk, f.eks. Denne trekkes såklart i varmt vann som all annen kokefisk.
Om man lager en saus av kremost og smør i tillegg (kremosten må smeltes i kjelen før smøret tilsettes litt etter litt for at det ikke skal skille seg) til noen riktige grønnsaker og litt gressløk, da er fisk NAM.
Men det er viktig at fisken er ferskest mulig. Fiskebilen unngår jeg glatt, da denne kommer med fisk som er en evighet gammel.
Jeg kjøper ikke fisk i butikken på mandager, men resten av uka er greit. Innbiller meg at den "ferske" fisken er gammel allerede på mandager siden siste fangst kanskje gikk på fredag.
Kjøper heller ikke "billigfisk". Bitene skal være så store at det er null problem å få vekk beina før man spiser. Fiskefilet kan til nød gå an.
Jeg bør også spise langt mer fisk, men får det rett og slett ikke til!
__________________

|