Sv: Ris, Pasta, Potet, Mais...etc..
Hei,
I og med at kh kvoten er så liten på ketogene dietter så er det viktig at man spiser riktig og rikelig med grønnsaker. Som flere her sier så synes jeg heller ikke det er en god ide å kutte ut essensielle grønnsaker for å kunne spise mais. …og gjør du det da bryter man jo grunnreglene for Ketolysekuren.
Du faller nok ikke ut av ketosen men de matvarene du nevner påvirker blodsukkeret mer enn de tillatte matvarene på Ketolysekuren. …og en av hensiktene med Ketolyse er å stabilisere blodsukkeret.
Mange av oss som går på Ketolyse har en tommelfingerregel om ikke å bruke matvarer/ingredienser som inneholder mer enn 5 kh.
Sitat:
GI (Glykemisk indeks) er et relativt mål på hvordan karbohydratene påvirker blodsukkeret.
Man deler inn tallene i følgende grupper.
Langsomme karbohydrater – opptil 60
Middels raske karbohydrater 60-90
Raske karbohydrater 90 og over
Mais, 66
Ris, hvit, 91
Pasta, spagetti m/durumhvete, 67
Potet, kokt, 105
http://www.smscoach.no/uploads/File/gi_tabell%20_3_.pdf
|