Vis enkelt innlegg
Gammel 13-08-10, 11:29   #19
Superbolla
Juniormedlem
 
Medlem siden: Jun 2010
Alder: 50
Innlegg: 24
Superbolla er på en erverdig vei

Sv: Hvorfor ikke oljer annet enn olivenolje ...?

Opprinnelig lagt inn av Alkazelters, her.

Ja. Omega 6 tåler dårlig oppvarming, oksiderer lett i kroppen, er betennelsefremmende. I oljene du nevner er det forholdsvis mye omega 6, Peanøtt og rapsolje. Raffinerte oljer av disse typene er interessante, fordi jeg tviler på at omega6 fettsyrene tåler raffineringsprosessen noe særlig godt. Når det er sagt er Omega 6 en essensiell fetssyre, men det er sjelden noe problem å få nok.

Leste akkurat nå at rapsolje hadde bra sammensetning av omega 3 og 6, og at den tåler bedre oppvarming enn olivenolje.. Det er ikke anbefalt å bruke olivenolje til steking, og cocosa (kokosfett) er det beste man kan steke i egentlig...

Personlig bruker jeg cocosa eller smør til steking, og raps og olivenolje til kald matlaging som majones, aïoli og majoneser...
Bare lurte litt på hvorfor man ikke skulle bruke det, lissom..

__________________
Vet du hva kalorier er?
Det er små uhyrer som lusker rundt i huset om natten, og syr inn klærne dine mens du sover...

Superbolla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Skaldeman.. Svar med sitat