Sv: Digge pancakes til frokost og kvelds :)
Opprinnelig lagt inn av jonibulda, her.
2 egg (blir ca 1 dl.)
1 dl. h-melk
1 dl. soyalmel
en god dæsj kardemomme
En solid dose natreen
Når røre helles over stekepanna, strøs en solid klype soyaflakker over. Det smaker bra (gir en saltaktig kontrast til det søte) + gjør at pannekaken blir mye lettere å snu + gjør at man føler seg mettere etterpå fordi magen får litt å kna på.
Bedre å stø soyaflakkene over enn å blande det inn i røra, fordi da bare synker de til bunnen.
Spises med mye rømme og syltetøy.
Oppskriften er nesten lik som "fedon pannekakene".
Det er litt karber i melken og syltetøyet, men det får være grenser på fanatisme.
De høre gode ut, det gjør det. Men går man på f eks ketolyse, så er det dessverre vanskelig å spise slike. Bare melken og soyamelet gir 69 gram karbohydrater. Får man f eks 10 pannekaker ut av røren, blir det altså rundt 7 gram karbo i hver kake (+karbene fra eggene og soyaflakene) Når man kan spise kun 15 gram karbohydrater hver dag, blir dette "dyre" pannekaker, dessverre. Det handler ikke om fanatisme, men om å faktisk følge kuren slik at man ikke kommer ut av ketosen.
Men jeg vet at slett ikke alle her går på ketolyse, så på f eks Fedon er nok disse fine. 
|